luni, 10 decembrie 2012

De ce aloe vera de la Forever Living Products?

Sunt multe argumente care raspund la intrebarea de mai sus. Iata cateva dintre ele:

Forever Living Products utilizeaza numai Aloe vera (Aloe barbadensis Miller).
Botanistii au identificat circa 200-300 de specii de aloe. Dintre toate acestea insa, doar cinci specii au demonstrar beneficii terapeutice certe: Aloe barbadensis (Miller), Aloe perryi (Baker), Aloe ferox, Aloe arborescens si Aloe saponaria. Aloe barbadensis (Miller) este cel mai intens utilizata deoarece este cea mai eficace. Forever Living Products este cel mai mare cultivator de Aloe barbadensis. Pe miile de hectare pe care le detine in sudul Texasului, in Mexic si in Republica Dominicana sunt cultivate si expoatate peste 40 milioane de plante. Cu aceasta anvergura, Forever Living Products este lider mondial, detinand in jur de 90% din productia mondiala de gel de Aloe vera.

Sunt recoltate manual doar frunzele mature
Plantele Aloe vera au nevoie de 3-5 ani pentru a atinge maturitatea. Forever Living Products recolteaza manual doar frunzele mature din cercul exterior, ceea ce garanteaza prezenta tuturor componentelor benefice continute in gelul de aloe.

Cultivare organica
Aloe vera de la Forever Living este cultivata organic. Aceasta inseamna ca nu sunt folosite niciun fel de ingrasaminte chimice, pesticide sau ierbicide - sursa multor probleme de sanatate.

Siguranta - se foloseste doar gelul din interiorul frunzei, nefiltrat
Desi unii producatori incearca sa acrediteze ideea ca utilizarea in intregime a frunzei este mai avantajoasa, aceasta afirmatie nu se sustine, deoarece componentele care provin din coaja frunzei au in principal un efect laxativ/purgativ si pot crea probleme consumatorilor, pe langa faptul ca gustul lor este foarte amar. Explicatia reala este ca utilizarea frunzei intregi presupune in mod cert costuri de productie mai scazute si mai accesibile unor producatori modesti. Forever Living extrage doar gelul interior, printr-un procedeu brevetat exclusiv, procedeu care evita filtrarea si implicit pierderea unor componente valoroase, aflate in stare de suspensie. Rezulta astfel cel mai pur gel de aloe, fara balastul reprezentat de coaja, un gel care pastreaza neperturbat echilibrul natural al componentelor nutritive valoroase.

Stabilizat 100%
Gelul de aloe extras de Forever Living este stabilizat 100% printr-un procedeu natural, brevetat de asemenea si care il protejeaza de oxidare, pastrandu-i astfel intreaga putere benefica. Procesul de stabilizare implica adaugarea unor protectori naturali cum sunt acidul ascorbic (vitamina C), acidul citric extras din citrice, sorbatul de potasiu si sorbitolul din unele fructe de padure, tocoferolul (vitamina E), benzoatul de sodiu care se gaseste intr-o serie de fructe de padure, dar si in unele alge si guma de xantan extrasa din algele vareh. Atunci cand intalniti sintagma "stabilizat 100%" puteti fi siguri ca gelul respectiv nu a fost diluat sau amestecat cu alte ingrediente de volum. Studiile HPLC (o metoda cromatografica de mare precizie) efectuate de laboratoarele de specialitate autorizate au declarat gelul de Aloe vera al companiei Forever Living drept PRACTIC IDENTIC cu cel continut in frunza proaspat taiata.

In final as dori sa ating inca un alt aspect - cel legat de pret. daca ati parcurs cu oarecare atentie informatiile de mai sus, ati putut aprecia volumul de munca - manuala pe tot parcursul recoltarii si inalt tehnologizata in faza de prelucrare, standardele de calitate (concentratie si puritate), garantia oferita clientilor precum si anvergura de lider mondial a companiei Forever Living Products. La fel ca in orice alt domeniu, puteti fi siguri ca in aceste conditii veti obtine cel mai bun produs la cel mai scazut pret posibil. Daca mirajul unui pret inca si mai scazut va tenteaza, trebuie sa stiti ca intr-o competitie economica nu exista "buni samariteni" - acel pret inseamna un rabat la unul sau mai multe capitole, daca nu cumva si mai rau! Cele mai obisnuite situatii sunt:

Un gel "reconstituit", adica obtinut prin maruntirea frunzei intregi, filtrare si liofilizare (transformarea intr-o pulbere la temperaturi foarte scazute). Sub aceasta forma, produsul, saracit de cele mai multe componente, poate fi transportat comod si stocat urmand ca atunci cand se face "reconstituirea" sa fie pur si simplu dizolvat din nou in apa.
Stabilizarea prin pasteurizare (un procedeu care distruge prin fierbere microorganismele responsabile de fermentatie, dar care distruge de asemenea toate componentele valoroase, insa termosensibile ale gelului) sau stabilizarea cu ajutorul unor ingrediente chimice ieftine.
Diluarea cu apa sau adaugarea de carbohidrati ieftini, extrasi din cereale, ceea ce reprezinta o practica la limita legalitatii. Un studiu realizat in 1993 a pus in evidenta ca sub 1% dintre produsele care circulau pe piata aveau un continut acceptabil de gel de aloe. Inutil de precizat ca celelalte peste 99% nu poseda girul conferit de sigla Consiliului Stiintific pentru Aloe.
In mod cert cel care a spus "sunt prea sarac ca sa-mi cumpar lucruri ieftine" era un intelept si stia ceva... Poate ati verificat deja acest adevar cu alte ocazii.

Va doresc din inima sa va bucurati de toate beneficiile gelului de aloe, asa cum o facem si noi de opt ani de zile!


Cu multa simpatie,
Mircea Olariu, Cercetator principal in Chimie
Soaring Manager

(Articol aparut in revista Forever nr. 90, octombrie 2006)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment here