marți, 25 iunie 2013

Aloe Vera, un adevarat panaceu



Ca medic recomand curele de Aloe Vera. Cu un gust acrisor, pe care il recunosc dintr-o mie, beneficiind din plin inca din copilarie de proprietatile miraculoase, confirm rezultatele uimitoare obtinute prin intermediul acestei plante. De aceea, in cele ce urmeaza am recurs la o disecare a frunzei pentru o prezentare cat ampla a ei.

Iubesc aceasta planta! Imi aduce aminte de copilarie, pentru ca in casa bunicii, aloe - micuta tufa exotica - reprezenta pentru mine sanatatea personificata, un adevarat panaceu.

Seva lui il salvase zeci de ani pe bunicul meu de simptomele unui ulcer chinuitor, iar pentru noi, copiii, era un pansament miraculos care trata instantaneu ranile din coate si genunchi.

Tot in seva verzuie se gasea si leacul arsurilor bunicii de la gatit sau de la drotul cu care isi coafa cochet parul. Si urcioarele rebele sau diversele conjunctivite, capatate de la bazinul de inot sau praful verii, se tratau ad-hoc cu picaturi usturatoare de aloe diluat in putina apa distilata.

Apoi, in anii adolescentei, sucul de aloe facea minuni peste noapte, daca acneea incerca cumva sa-si faca de cap.


Studii si beneficii

S-a descoperit ca planta contine minerale care au rolul de a potoli senzatia de mancarime de la nivelul pielii. De aceea, ea este foarte des folosita pentru a trata intepaturile de tantar, acneea, arsurile solare si iritatiile.

Dar unul dintre cele mai fascinante studii in desfasurare este cel prin care se analizeaza potentialul substantelor care intra in compozitia plantei Aloe Vera in cresterea imunitatii si combaterea virusului HIV si a anumitor tipuri de cancer (in particular al leucemiei).

Studii recente elucideaza in ce masura Aloe Vera ar putea ajuta la mentinerea dia­be­tului si psoriazisului sub control. Un alt studiu desfasurat pe o perioda de 6 luni pe un lot de participanti bolnavi de astm care au consumat Aloe Vera zilnic a indicat o ameliorare vizibila a simptomelor de astm.

La sfarsitul studiului, 11 din cei 27 de pacienti care au baut suc de Aloe Vera au raportat stari de ameliorare.

Miracole in sucul de aloe

Sucul de Aloe Vera este recunoscut ca fiind unul din cei mai fini detoxifianti ai intregului corp, eliminand materiile toxice din stomac, ficat, splina, vezica si este cunoscut precum cel mai bun curatator al colonului.

De asemenea, studiile au aratat faptul ca vindeca si amelioreaza indigestia, tulburarile de stomac si ulcerele.

Pacientii au constatat imbunatatiri in cazul artritelor si a infectiilor vezicii urinare si rinichilor, a crampelor musculare, constipatiei, hemoroizilor, insomniei si pentru vaginite (este excelent ca si dus vaginal).

Tot studiile au aratat ca Aloe Vera administrat sub forma de suc, tablete sau capsule poate reduce inflamatiile articulatiilor in cazul artritelor. Sucul de Aloe Vera mai poate fi de ajutor si in cazul pacientilor astmatici care nu sunt dependenti de cortico-steroizi.

Cultiva si tumagnifica planta!

Nu trebuie sa fim extrem de buni gradinari pentru a beneficia de efectele pozitive acestei plante fascinante. Cert este ca, in ziua de astazi, exista o serie de companii care valorifica extrasul stabilizat si purificat de Aloe Vera.

Cert este ca, in ziua de astazi, exista o serie de companii care valorifica extrasul stabilizat si purificat de Aloe Vera. S-a incercat, de asemenea, descoperirea efectelor negative ale consumului zilnic de suc de Aloe Vera.
De exemplu, in 1997, cercetatorul Jeremiah Herlihy de la Universitatea San Antonio a initiat un astfel de studiu. Efecte negative nu au fost observate, insa a fost evidentiata o scadere remarcabila a leucemiei, bolilor de inima si a celor de rinichi.

Dr. Herlihy a ajuns la urmatoarea concluzie: „Nu am gasit nici un indiciu de efect negativ asupra soarecilor, chiar si in cazul unor cantitati mari”. In fapt, 25% dintre animale au trait mai mult decat media animalelor din grupul de control.

15 nutrienti aduc vindecarea

Nu exista nici un ingredient singular din Aloe Vera caruia sa i se datoreze efectul de sanatate pe care il are aceasta planta. Cercetatorul Robert Davis, endocrino-biolog, explica faptul ca 15 grupe diferite de nutrienti lucreaza impreuna pentru a face Aloe Vera eficienta.

Asta inseam­na ca efectele pe care le are Aloe Vera nu pot fi sintetizate cu usurinta in labo­ra­tor. Planta este eficienta in multiple circumstante. Si datorita elementelor va­riate care o fac eficienta, Aloe Vera poa­te fi recomandata cu usurinta ca si com­ple­ment la tratamentele medicale, mai ales administrata sub forma de suc.

Cert este ca, Aloe Vera reduce starea de greata, mareste energia si ajuta la mini­mi­zarea pierderilor de sange cauzate de chimioterapie si cobalto-terapie.


Sanatatea din frunze de aloe

Frunzele groase, zemoase si datatoare de sa­natate contin: proteine; magneziu; zinc; vita­mina A, vitamina B12, vitamina C si vitamina E; acizi grasi esentiali; aminoacizi si enzime; ger­maniu - un mineral care are efecte terapeu­ti­ce benefice pentru: imunodeficienta, durere, tulburari cardiace, circulatorii si probleme ale ochilor.

articol preluat http://www.csid.ro/dieta/aloe-vera-un-adevarat-panaceu-3736944/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comment here